Ürün Standart No : TS 1018
Asitlik (süt asidi ),% (m/v) |
Yoğunluk, (g/cm³) |
Donma Noktası |
Duyusal Özellikler |
Fosfataz Aktivitesi |
İnhibitör Madde |
Karbonat ve Formeldehit |
Kir Muhtevası mg/100 mL |
Mastitis Testi |
Somatik hücre sayısı adet/mL |
Toplam Canlı Bakteri Sayısı 30ºC’da kob/ mL |
Salmonella kob/25 g |
Staphylococcus aureus kob/mL |
Resazurin deneyi |
Okside Edici Maddeler |
Protein % (m/v) |
Yağ % (m/v) |
Yağsız Kuru Madde % (m/v) |
Yoğunluk |
Yabancı Madde |
Ürün Standart No : TS 1019
Benzoik Asit-Sorbik Asit |
Duyusal Özellikler |
Fosfataz Aktivitesi (fenol değeri olarak mg/0,5 mL) |
Homojenizasyon Deneyi |
Peroksidaz Deneyi |
Sediment Tayini |
Süt Yağı Tayini |
Yağsız Kuru Madde Tayini %(m/v) |
Protein, %(m/m) |
Aflatoksin M1, (µg/kg) |
Sorbik asit |
Natamisin |
Enterobactericeae kob/mL |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Ürün Standart No : TS 1192
Aflatoksin M1 |
Asitlik |
Çeşit Özellikleri |
Değerlendirme |
Duyusal Özellikler |
Homojenizasyon Deneyi |
Sterilizasyon Kontrolü |
Sediment Miktarı |
Sterilizasyon Kontrolu |
Süt Yağı |
Yağsız Kuru Madde |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Ürün Standart No : TS 5004
Duyusal Özellikler |
Homojenizasyon Deneyi |
Enterobactericeae |
Sterilizasyon Kontrolu |
Süt Yağı |
Yağsız kuru madde |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Ürün Standart No : TS 7790
Asitlik |
Duyusal Özellikler |
Laktoz kristalleri büyüklüğü |
Süt toplam kuru maddesi haricindeki su fazında sakaroz oranı |
Sakaroz Oranı |
Mikroorganizmaların koloni oluşturan birimleri sayısı kob/mL |
Koliform bakteri kob/mL |
E.coli kob/mL |
Salmonella kob/25 g |
Staphylococcus aureus kob/mL |
Maya-Küf kob/mL |
Sakkaroz |
Sterilizasyon Kontrolu |
Süt Yağı % (m/m) |
Yabancı Madde |
Yağsız Süt Kuru Maddesi |
– |
– |
Ürün Standart No : TS 1329
Aflatoksin M1 ppb (m/m) |
10 g süt tozunun asitliğini nötralize etmek için gerekli 0.1 M NaOH’in mL olarak hacmi, en çok |
Laktat , 100 g yağsız kuru maddede, mg |
Duyusal Özellikler |
Çözünürlük , %(v/v) |
Yabancı Madde |
Aerobik mezofilik bakteri (kob/g) |
Kurşun, mg/kg |
E.coli |
Koliform |
Staphylococcus aureus (kob/g) |
Küf (kob/g) |
Salmonella |
Listeria monocytogenes |
Protein yağsız kuru maddede, %(m/m) |
Rutubet %(m/m) |
Yabancı Madde |
Yağ %(m/m) |
Ürün Standart No : –
Duyusal Özellikler |
Hacim Genişlemesi |
Enterobactericeae |
Salmonella |
Listeria monocytogenes |
Ayrılabilen Çeşni Oranı |
Süt Yağı miktar tayini |
Süt Yağı Tip Tayini |
Toplam Kuru Madde |
Yağsız Kuru Madde |
Yağsız süt kuru maddesi |
Ürün Standart No : TS 11860/2014
Asitlik |
Çözünmezlik indeksi |
Duyusal Özellikler |
Kül |
Enterobactericeae |
Koagulaz pozitif stafilokoklar |
Salmonella |
Protein |
Rutubet |
Yabancı Madde |
Yağ |
Ürün Standart No : TS 1192/2021
Aflatoksin M1 |
Asitlik |
Çeşit Özellikleri |
Duyusal Özellikler |
Homojenizasyon Deneyi |
Sterilizasyon Kontrolü |
Sediment Miktarı |
Sterilizasyon Kontrolu |
Süt Yağı |
Yağsız Kuru Madde |
– |
Ürün Standart No : TS 12505/1998
Duyusal Özellikler |
Kabarma Derecesi |
Aerobik mezofilik bakteri |
Koliform |
Rutubet |
Sterilizasyon Kontrolu |
Süt Proteini |
Süt Yağı Miktarı |
Titre Edilebilir Asitlik |
Toplam Şeker |
Yabancı Madde |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Ürün Standart No : –
Duyusal Özellikler |
Bakır |
Kalay |
Kurşun |
Civa |
Mikrodalga yakma ile numune hazırlama |
Fiziki Özellikler |
E. coli |
S. aureus |
Salmonella |
Maya-Küf |
Koliform |
pH |
Rutubet |
Titre Edilebilir Asitlik |
Tuz |
Yağ |
Ürün Standart No : TS 1330/2021
Titre Edilebilir Asitlik |
Değerlendirme |
Duyusal Özellikler |
E.coli |
Natamisin |
Nişasta |
Peroksidaz Testi |
Protein |
Bitkisel Yağ |
Sorbik Asit |
Süt Yağı |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Ürün Standart No : TS 1331/2021
Asitlik |
Duyusal Özellikler |
Koagulaz pozitif stafilokoklar |
Salmonella |
Peroksidaz |
Rutubet |
Tuz |
Yağ |
Bitkisel Yağ |
Yağsız Katı Madde |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Ürün Standart No : TS 1864/2008
Asitlik |
Değerlendirme |
Duyusal Özellikler |
Hacim Genişlemesi |
Koliform |
Koliform |
E. coli |
S.aureus |
Salmonella |
Listeria monocytogenes |
Maya-Küf |
Aerobik mezofilik bakteri (sadece krema tozu) |
Clostridium perfringens (sadece krema tozu) |
Peroksidaz Testi |
Protein |
Rutubet |
Tuz |
Yabancı Madde (Sediment) |
Yağ Tayini |
Ürün Standart No : TS 2174/2016
Natamisin |
Bitkisel Yağ |
Aflatoksin M1 |
Duyusal Özellikler |
Genel Özellikler |
Gözenek Sayısı |
Nişasta |
Koagulaz pozitif stafilokoklar |
Salmonella |
Listeria monocytogenes |
Rutubet |
Tuz |
Yağ |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
– |
Ürün Standart No : TS 2175/2016
Duyu Özellikleri |
Genel Özellikler |
Gözenek Sayısı |
Koagulaz pozitif stafilokoklar |
Salmonella |
Listeria monocytogenes |
Nişasta |
Rutubet |
Tuz |
Natamisin |
Aflatoksin M1 |
Bitkisel Yağ |
Yağ |
– |
Ürün Standart No : –
Benzoik ve Sorbik Asit |
Çeşni oranı |
Duyu Özellikleri |
E.coli |
Listeria monocytogenes |
Natamisin |
Aflatoksin M1 |
Bitkisel Yağ |
Nişasta |
pH |
Rutubet |
Tuz |
Yağ |
– |
Ürün Standart No : TS 3001/2016
Titre edilebilir asitlik |
Duyusal Özellikler |
Koagulaz pozitif stafilokoklar |
Salmonella |
Listeria monocytogenes |
Metalik Maddeler |
Rutubet |
Nişasta |
Yabancı Madde |
Yağ |
Tuz |
Bitkisel Yağ |
Natamisin |
Aflatoksin M1 |
Ürün Standart No : TS 3002/2016
Tuz |
Duyusal Özellikler |
Koagulaz pozitif stafilokoklar |
Salmonella |
Listeria monocytogenes |
Rutubet |
Metalik Maddeler |
Tuz |
Yağ |
Nişasta |
Yabancı Madde |
Bitkisel Yağ |
Natamisin |
Aflatoksin M1 |
Ürün Standart No : TS 3272/2016
Duyusal Özellikler |
Koagulaz pozitif stafilokoklar |
Salmonella |
Listeria monocytogenes |
Natamisin |
Bitkisel Yağ |
Sorbik Asit |
Nişasta |
Rutubet |
Süt Yağı |
Tuz |
– |
– |
– |
Ürün Standart No : TS 6800/2013
Asitlik |
Yabancı Madde |
Duyusal Özellikler |
Kuru Madde |
E.coli |
Tuz |
Süt Proteini |
Natamisin |
Bitkisel Yağ |
Sorbik Asit |
Aflatoksin M1 |
Yağ |
Yoğunluk |
– |
Ürün Standart No : TS 3844/1996
Duyusal Özellikler |
Maya Kuvveti |
Koliform |
E.coli |
Salmonella |
S. aureus |
Maya-Küf |
Toplam aerobik mezofilik bakteri |
Anaerobik sporlu bakteri |
Sodyum benzoat |
Tuz |
Yabancı Madde |
– |
Ürün Standart No : TS 591/2013
Aflatoksin M1 |
Bitkisel Yağ |
Duyusal Değerlendirme |
Koagulaz pozitif stafilokoklar |
Salmonella |
Listeria monocytogenes |
Natamisin |
Nişasta |
pH |
Rutubet |
Titrasyon Asitliği |
Tuz |
Yağ |